GRIP OP JE BEDRIJF

Er komt veel op je af als (toekomstig) ondernemer. Hoe speel je in op de veranderde markt en maatschappij? Waar lag de kracht van voorgaande generaties, welke uitdagingen en kansen zijn er nu, en wat ga jij (anders) doen om het bedrijf toekomstbestendig te maken? Welk verdienmodel past daarbij? In het programma ‘Grip op je bedrijf’ ontdek je jouw toekomstperspectief en hoe je dat vormgeeft vanuit jouw eigen talenten en jouw bedrijf. Onder begeleiding van experts en coaches werk je aan je eigen bedrijfsplan waarmee je je bedrijf toekomstbestendig kunt maken zonder je eigen drijfveren uit het oog te verliezen. Vind je eigen weg en zet het bedrijf op dat écht bij jou past!

Voor wie?

  • (startende) ondernemers die opzoek zijn naar een toekomstbestendige businesscase
  • Ondernemers die opzoek zijn naar een koerswijziging en daarin gecoacht willen worden door experts en mede-ondernemers
  • Ondernemers met een drive om invulling te geven aan maatschappelijke opgave en tegelijkertijd een gezonde en realistische businesscase willen realiseren.
  • Ondernemers die hun ondernemerschapscompetenties willen professionaliseren om ook in de toekomst effectief te kunnen blijven ondernemen.

De hoofdtrainer van dit programma: Erik van den Oord

Wat leer je?
In dit programma ligt de focus op persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden. Daarnaast krijg je een model aangereikt om te werken aan jou eigen bedrijfsplan voor de toekomst (Business Model Template). Dit doe je samen met een netwerk van experts en collega ondernemers. Je krijgt kennis en vaardigheden om als ondernemer met zelfvertrouwen je eigen toekomst vorm te geven in een veranderende wereld. Vaardigheden en kennis die aan bod komen tijdens het programma zijn:

  • Kennis over het toepassen van het Business Model Template (vernieuwd model!) waarin circulariteit en omgaan met transitie vraagstukken is opgenomen.
  • Vaardigheden om als ondernemer met zelfvertrouwen je eigen toekomst vorm te geven in een veranderende wereld door inzicht in jouw eigen drijfveren en competenties (door invullen ondernemersscan en coaching)
  • Persoonlijk leiderschap (visieontwikkeling en planvorming)
  • Creatief denken
  • Strategische financiële planning
  • Overtuigingskracht

Na afloop
Aan het einde van dit programma heb je een concreet bedrijfsplan (op basis van het Business Model Template) en de vaardigheden om ketenpartners te overtuigen om te investeren in jouw bedrijf. Om je daarmee op weg te helpen sluiten we het traject af met een financieringsspreekuur. Je gaat daarbij in gesprek met adviseurs die samen met jou kijken naar de financieringsmogelijkheden van jouw plan.

Betreft Data en tijd Vorm
     
Kick-off bijeenkomst  15 december 2020 van 10.00 - 16.00 uur  Fysiek
     
Bijeenkomst 1 7 januari 2021 van 10.00 - 16.00 uur  Onbekend
     
Webinar Medio januari 2021  Online
     
Bijeenkomst 2  4 februari 2021 van 10.00 - 16.00 uur   Onbekend
     
Webinar Medio februari 2021    Online
     
Bijeenkomst 3  22 maart 2021 van 10.00 - 16.00 uur   Onbekend
     
Webinar Eind maart / begin april 2021   Online
     
Bijeenkomst 4   22 april 2021 van 10.00 - 20.30 uur  Onbekend


Voorafgaand en tussen de bijeenkomsten door bestaat het programma uit huiswerkopdrachten. Ook krijgt iedere deelnemer een 1 op 1 sessie met de hoofdtrainer om zijn of haar bedrijfsplan te helpen aanscherpen. Locaties worden afgestemd op het aantal deelnemers en geografische verdeling. Daarbij dienen we ook rekening te houden met eventuele coronamaatregelen.  

Eigen bijdrage
In tegenstelling tot al de andere programma's betaalt iedere deelnemer aan dit ontwikkelprogramma een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage voor leden en niet-leden wordt nog vastgesteld.