Dialoogtraining

Vaardigheidstraining

Dialoogtraining

Waarschijnlijk herken je het wel, tijdens gesprekken met collega’s, bestuurders of gewoon op een feestje met familie en vrienden zie je vaak monologen of discussies ontstaan. Als je op zoek bent naar begrip en verbinding in plaats van eindeloze discussies, schrijf je dan in voor deze training in dialoogvaardigheden. Een dialoog is een uitwisseling van ideeën, standpunten en ervaringen tussen twee of meer personen. Die zich kenmerkt door actief luisteren zonder oordeel en biedt ruimte om elkaars standpunten te verkennen.

Na afloop van deze training:

  • Heb je handvatten voor het voeren van een dialoog die leidt tot meer begrip en verbinding met de gesprekspartner(s).
  • Ben je in staat jezelf beter te verplaatsen in de belevingswereld van een ander.

Voor wie?
Voor (agrarische) ondernemers, bestuursleden en iedereen die wil leren hoe je een goede dialoog voert. Je kunt deze training individueel volgen maar ook alleen met je eigen bestuur. Neem daarvoor even contact met ons op.

Programma

Deze praktische training van twee dagen is als volgt opgedeeld:

Dag 1 – Vijf richtlijnen voor een goede dialoog (16 november 2023 van 10:00 – 16:00)

De eerste dag van de cursus verdiepen we ons in de kenmerken van een goede dialoog, de richtlijnen, voorwaarden en valkuilen. De nadruk ligt op het belang van waarnemen en luisteren zonder oordeel. Je krijgt een stappenplan waarmee we tijdens de training aan de slag gaan.

Dag 2 – Kunst van vragen stellen (30 november 2023 van 10:00 – 16:00)

Deze tweede dag wisselen we ervaringen uit en verdiepen we ons in het belang van het stellen van vragen. Je krijgt handvatten welke vragen bijdragen aan het verbinden met de ander. En we gaan praktisch aan de slag met het stellen van vragen, het uitwisselen van ervaringen en het oefenen van de dialoog.

Tijdsinvestering voor deze training:
Twee dagen waarbij je tussen de trainingsdagen aan de slag gaat met het oefenen van de dialoog.

Jouw investering:
Als bestuurder van LTO kun je deze training gratis volgen. Gratis betekent niet vrijblijvend! Deze trainingen kosten natuurlijk wel geld en worden bekostigd uit de contributiegelden van de leden. We gaan er daarom vanuit dat je deze training net zo serieus neemt als wij.

Meer leren na deze training?
Dan kunnen we onder andere de volgende trainingen aanbevelen: de training presenteren en de training vertel je verhaal (storytelling)

Aanmelden

  • Vul hier de datum in waarop je wilt deelnemen
  • Ik geef mij hierbij op voor "Dialoogtraining"
  • Heb je nog vragen en/of opmerkingen (bijvoorbeeld dieetwensen)?
  • Hidden
  • Hidden

HomeTrainingen en opleidingenDialoogtraining