Vaardigheidstraining

Effectief lobbyen en netwerken

Beter je belangen behartigen, zorgen dat er naar je geluisterd wordt? Dat begint met goede relaties, weten met wie je aan tafel zit en het opbouwen van een netwerk. De training ‘Effectief lobbyen en netwerken’ is een must voor iedere bestuurder.  

Het opbouwen van een breed netwerk en het onderhouden van relaties in jouw regio zijn een onmisbaar onderdeel van jouw werk als bestuurder. In een tijd waarin je als LTO niet meer de enige gesprekspartner bent is het van groot belang dat je weet met welke andere partijen je te maken hebt. Welke belangen hebben zij en waar kom je elkaar tegen?

Daarom bestaat je netwerk niet alleen uit mensen die dezelfde doelen nastreven.  Om de belangenbehartiging effectief te laten zijn  moet je goed weten wat de beweegredenen zijn van mensen die andere belangen nastreven. En daar waar mogelijk de samenwerking opzoeken.

Leerdoelen

Je leert in deze training wat belangrijk is in het opbouwen en onderhouden van je netwerk. Je leert hoe je je invloed kan vergroten. Je kent de de kracht van je relaties en je weet hoe je je netwerk kunt inzetten.

Na afloop

Na deze training ben je in staat om een functioneel netwerk op te bouwen en je weet hoe je samen met andere partijen aan de slag kunt om de belangen te behartigen.

Aanmelden

  • Vul hier de datum waarop je je wilt deelnemen
  • Ik geef mij hierbij op voor "Effectief lobbyen en netwerken"
  • Heb je nog vragen en/of opmerkingen (bijvoorbeeld dieetwensen)?
  • Hidden
  • Hidden

HomeTrainingen en opleidingenEffectief lobbyen en netwerken