Vaardigheidstraining

In gesprek met leden

Leden die hebben opgezegd of ontevreden zijn. Leden die in zwaar weer zitten. Het zijn zaken waar je als bestuurder mee te maken krijgt. Een goed gesprek is dan noodzakelijk. Dat leer je in deze training.

Hoe ga je het gesprek aan? Hoe kun je met aandacht luisteren en argumenten aanhoren die het lid aandraagt en wat kun je doen om het gesprek doelgericht en plezierig te laten verlopen.

Na deze training weet je hoe je een doelgericht gesprek kunt voeren, je leert echt luisteren naar de ander en zo te begrijpen wat er bij de ander speelt. Verder leer je hoe je omgaat met weerstand en je leert het gesprek positief afsluiten.

Deze training is een mooi vervolg op het inwerkprogramma voor nieuwe bestuurders van LTO op ons online leerplatform.

Programma

In deze training van 09:30 – 15:30 uur leer je hoe je doelgericht een gesprek kunt voeren. In het ochtendgedeelte van deze training krijg je gespreks- en luistertechnieken aangereikt waar je in het middagdeel samen met een trainingsacteur mee gaat oefenen. Voorafgaand aan de training doorloop je een leersnack op ons online leerplatform met daarin de stappen voor een goed gesprek, zodat je je optimaal kunt voorbereiden op deze training.

Na afloop van deze training:

  • Voer je een doelgericht gesprek met een ontevreden lid of een lid dat opgezegd heeft.
  • Pas je de tools toe die je in deze training hebt gekregen.
  • Herken je weerstand en weet je deze positief om te buigen.

Voor wie?

Voor lokale en regionale bestuurders. Je kunt deze training individueel volgen maar ook alleen met je eigen bestuur. Neem daarvoor even contact met ons op.

Tijdsinvestering voor deze training:
7 uur training (van 09:30 – 15:30 met een uur lunch tussen de middag)
Voorbereidingsopdracht: ca 0,5 uur

Jouw investering:
Als bestuurder van LTO kun je deze training gratis volgen. Gratis betekent niet vrijblijvend! Deze trainingen kosten natuurlijk wel geld en worden bekostigd uit de contributiegelden van de leden. We gaan er daarom vanuit dat je deze training net zo serieus neemt als wij.

Meer leren na deze training?
Dan kunnen we je de volgende trainingen aanbevelen:

 

 

 

Aanmelden

  • Datum training:
  • Ik geef mij hierbij op voor "In gesprek met leden"
  • Heb je nog vragen en/of opmerkingen (bijvoorbeeld dieetwensen)?
  • Hidden

HomeTrainingen en opleidingenIn gesprek met leden