Vaardigheidstraining

Crisiswoordvoering

Is er een crisis en ben jij de woordvoerder? Wees dan goed voorbereid, want steeds vaker blijkt dat de snelheid, inhoud en de overtuiging van woordvoering het succes van crisiscommunicatie bepaalt. Leer in één dag hoe je crisiswoordvoering aanpakt, terwijl dit niet je dagelijks werk is. Agri Food Academy en VIRTUS Communications beloven dat het trainen in woordvoering loont.

In deze training krijg je de noodzakelijke theorie van crisiswoordvoering aan de hand van vele praktijkvoorbeelden. Hierna ga je zelf aan de slag met een aantal cases waarin de geleerde theorie gebruikt moet worden. Het accent ligt daarbij op televisie-interviews, omdat visuele communicatie steeds belangrijker wordt. In de opdracht ben jij de woordvoerder en worden de verschillende stadia van de crisis geoefend. Er is speciale aandacht voor de inzet van empathie en de kernboodschap gedurende de eerste fase van de crisis. Je wordt drie keer live geïnterviewd, waarna de opnames in de groep worden besproken. Door de kleine groep is er ruim aandacht voor jouw leervragen en feedback op het optreden. Deelnemers geven aan ook veel van elkaar te leren.

Na afloop van de training

  • Ken je de basisprincipes van crisiswoordvoering
  • Ben je in staat om zelf als crisiswoordvoerder voor je organisatie op te treden
  • Ontvang je het handboek ‘’mediatraining voor iedereen’’ van Frank Peters.
  • Optioneel, je krijgt de mogelijkheid gebruik te maken van persoonlijke feedback. In een telefoongesprek wordt je eigen optreden nagelopen om eigen leervragen beantwoord te krijgen (de kosten bedragen €200 euro).

Voor wie

De training is bestemd voor professionals in de feed & food sector die gedurende een crisis de woordvoering moeten verzorgen, terwijl dit niet hun dagelijkse werk is.

Het maximale aantal deelnemers is 4. Aanmelding kan tot 3 weken voor de start van de training.

Deze training wordt verzorgd door de Agri Food Academy, meer informatie over de kosten vind je in de kolom Beknopte Informatie rechts.

Aanmelden

  • Vul hier de datum in waarop je wilt deelnemen
  • Ik geef mij hierbij op voor "Crisiswoordvoering"
  • Heb je nog vragen en/of opmerkingen (bijvoorbeeld dieetwensen)?
  • Hidden
  • Hidden

HomeTrainingen en opleidingenCrisiswoordvoering