Meer grip op je bedrijfscijfers door training 'Oog op rendement'

Nieuwe trainingsrondes starten in oktober verspreid over het hele land

Meer grip op je bedrijfscijfers door training ‘Oog op rendement’

Nieuwe trainingsrondes starten in oktober verspreid over het hele land

Met alle ontwikkelingen in de sector is de grootste uitdaging voor iedere agrarische ondernemer misschien wel om financieel gezond te blijven. Dan is het belangrijk om te weten waar je over praat. Bedrijfscijfers en vooral de vertaling daarvan zijn van cruciaal belang om de juiste keuzes te maken. Of je nu ondernemer bent of mede-ondernemer. Bedrijfsleider of betrokken medewerker. Partner of familielid. Misschien ben je wel overnamekandidaat. Het is een grote meerwaarde om de cijfers juist te interpreteren om vervolgens samen beslissingen te kunnen maken.

LTO Academie heeft samen met Flynth en Vrouw en Bedrijf de bestaande EVAV-training (Economische Vorming Agrarische Vrouwen) vernieuwd. ‘Oog op rendement’ is de opvolger en gericht op een bredere doelgroep. Ondernemers, mede-ondernemers, bedrijfsopvolgers en medewerkers die meedenken in bedrijfsprocessen en kennis (nodig) hebben van de cijfers kunnen deelnemen.

Basistraining

Ken je dat moment? De accountant of de boekhouder legt de cijfers van het afgelopen jaar uit, hij noemt een paar termen zoals liquiditeitsontwikkeling, leencapaciteit en wat andere kengetallen. En jij bent de draad eigenlijk al kwijt, terwijl de anderen aan tafel blijkbaar weten waar dit over gaat. Of je doet al jaren de boekhouding, maar je weet eigenlijk niet goed hoe je de cijfers moet interpreteren. Met de basistraining ‘Oog op rendement’ leer je de basis van het interpreteren van de cijfers binnen je bedrijf. Ook is het doel dat je door je kennis te vergroten makkelijker het gesprek aan kunt gaan met een adviseur en/of accountmanager.

Verdiepingstraining

Met het programma ‘Oog op rendement – de verdieping’ leer je letterlijk een verdiepingsslag te maken met je eigen bedrijfscijfers. Je gaat aan de slag met het opstellen van een begroting en met het schrijven van een ondernemingsplan. Uiteindelijk breng je de geleerde kennis in praktijk door een oefengesprek met een accountmanager of financieel adviseur. Op die manier kun je niet alleen de cijfers interpreteren maar ze ook toepassen in de uitwerking van verschillende toekomstscenario’s. Deze training is een goede start als je bijvoorbeeld voor overname staat of een tweede bedrijfstak wilt beginnen.

 

De trainingen worden verspreid over het land gegeven. Kijk voor een locatie bij jou in de buurt  of om je direct in te schrijven voor de basistraining op  Financiële basistraining: Oog op Rendement – LTO Academie of de verdiepingstraining Financiële verdiepingstraining: Oog op rendement – LTO Academie.

HomeMeer grip op je bedrijfscijfers door training ‘Oog op rendement’