Nieuws

Meer grip op je bedrijfscijfers door training ‘Oog op rendement’

Nieuwe trainingsrondes starten in oktober verspreid over het hele land Met alle ontwikkelingen in de sector is de grootste uitdaging voor iedere agrarische ondernemer misschien wel om financieel gezond te blijven. Dan is het belangrijk om te weten waar je over praat.

Geld en spaarpot

Oog op rendement – dé investering in jouw financiële (bedrijfs)kennis!

In de wereld van ondernemen is een goed begrip van geldzaken cruciaal. ‘Oog op Rendement’ is een toegankelijk trainingsprogramma ontworpen voor ondernemers, mede-ondernemers en medewerkers in de agrarische sector.   Oog op rendement is de opvolger van het eerdere programma Economische Vorming Agrarische Vr

Opleidingenkalender voor bestuurders – December 2023-Januari 2024

De opleidingskalender 2023 is uit! Bekijk ons aanbod…

Trainingen voor agrarische vrouwen

Agrarische vrouwen opgelet: Wij weten hoeveel bordjes jij als agrarische vrouw hoog te houden hebt en hoe belangrijk het is om jezelf te blijven ontwikkelen. Je bent natuurlijk welkom bij al onze trainingen, maar we willen er een aantal voor je uitlichten.   Ontwikkeltraject Ondernemende Vrouwen.

Jong Leren Besturen: werk aan jouw bestuurlijke en persoonlijke ontwikkeling

Ben jij 35 jaar of jonger, ambitieus en wil je een stap verder zetten in jouw eigen ontwikkeling? Dan is het Jong Leren Besturen programma iets voor jou!

Het Jong Leren Besturen (JLB) programma is speciaal ontwikkeld voor jonge bestuurders die verder willen als bestuurder. Je gaat op zoek naar jouw talenten, drijfveren en verbeterpunten en krijgt inzicht in wat bestuurswerk van je vraagt. In het programma is veel aandacht voor het verdiepen en verbreden van jouw netwerk. Daarom volgen alle JLB-ers van LTO Noord, ZLTO, LLTB, AJK en Agrifirm dit programma samen. Daarnaast maak je veelvuldig contact met bestuurders binnen de LTO-organisati

Voorzitters van afdelings- en regiobesturen: training Versterk je rol als voorzitter

Ben jij voorzitter van een afdelings- of regiobestuur en wil werken aan jouw persoonlijke en bestuurlijke ontwikkeling als voorzitter en aan je netwerk bouwen met collega-voorzitters? Dan ben je hartelijk welkom bij de training Versterk je rol als voorzitter van de LTO Academie. Deze training is geschikt voor zowel ervaren als beginnende voorzitters.

Terugkomdagen voorzitterstrainingen

Heb jij na 2020 bij ons deelgenomen aan de training Versterk je rol als voorzitter? Dan ben je hartelijk welkom op de terugkomdagen die we speciaal voor jullie organiseren. 
De terugkomdagen bestaan uit een deel intervisie (het bespreken van jullie eigen casussen) en een inhoudelijk thema. Natuurlijk is er voldoende gelegenheid om te netwerken met collega-voorzitters.
We organiseren twee terugkomdagen per seizoen en je kunt aansluiten zo vaak als je wilt

E-learnings laten maken of aanpassen (voor medewerkers)

Heb je vragen over e-learnings? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we binnen een week contact met je op.

Training effectief vergaderen

Vergaderingen die uitlopen, agendapunten die steeds terugkomen, besluiten die steeds weer ter discussie staan, onduidelijke besluitvorming, gedoe in vergaderingen…

Nieuw! Training Versterk je rol als secretaris

Deze live training van anderhalve dag organiseren we drie keer voor de secretarissen van ZLTO en LTO Noord. Je bent vrij om de training te volgen waar je maar wilt. Dit is je kans om je netwerk uit te breiden met collega-secretarissen! De training is geschikt voor zowel beginnende als ervaren secretarissen.

Maak vrienden voor je ze nodig hebt!

Dat was, samen met nog veel meer inzichten, de rode draad van de training Wegwijs in Lokale Besluitvorming die LTO Academie voor de LLTB-afdeling Zuid-Limburg afgelopen verzorgde.

Inschrijving voor onze programma’s is gestart!

Besturen met impact is niet iets wat je zomaar doet. Wil jij werken aan je bestuurlijke, professionele en persoonlijke ontwikkeling? En ben je bereid daar tijd en energie in te investeren? Dan zijn onze ontwikkelprogramma’s misschien iets voor jou. Advies nodig bij je keuze? Stuur even een mailtje naar opleidingen@ltoacademie.nl.

Samenwerking Agrifirm en LTO Academie

Vandaag, 31 augustus 2021, ondertekenden Agrifirm en de LTO Academie een samenwerkingsovereenkomst. We verheugen ons op de samenwerking! https://www.nieuweoogst.

We zijn live!

Met gepaste trots presenteren wij onze nieuwe website! Met een aanbod aan teamtrainingen (te volgen door je bestuur), vaardigheidstrainingen (individuele inschrijving) en ontwikkelprogramma’s (individuele inschrijving). Investeer tijd en energie in je ontwikkeling en die van je bestuur.

Online trainingen…. een blijvertje (naast fysieke trainingen)

Gelukkig konden onze trainingen in het afgelopen opleidingsseizoen bijna allemaal doorgang vinden. We hebben elkaar veelal gezien via Zoom en helaas kon dat niet persoonlijk. We hebben veel van en met elkaar geleerd, het heeft veel inzichten gegeven.

Nieuwe e-learnings op het online leerplatform

Een leven lang ontwikkelen. We ontkomen er niet aan. Maar je hebt niet altijd tijd en/of zin in een complete training. Daarom hebben we nieuwe e-learning voor je klaargezet op ons online leerplatform! Leren op het moment dat jou past.

Online leerplatform

LTO Academie heeft sinds 2021 een online leerplatform voor het maken micro e-learnings ofwel leersnacks. Met dit platform faciliteren we jou als bestuurder in je persoonlijke en bestuurlijke ontwikkeling. Je hebt met het maken van de e-learnings geen reistijden en je bepaalt zelf op welk moment je wat wilt leren.