Bestuurstrainingen

Kerntaken van een afdeling (maatwerk voor jullie gehele bestuur)

Bestuurswerk is interessant, leerzaam en je vergroot je netwerk ermee. Als bestuurder kun jij het verschil maken. Bestuurswerk kost zeker tijd. Tijd die je met focus wilt besteden. Daarvoor is deze training een handreiking. Wat zijn de taken van een afdeling? Hoe organiseer je de werkzaamheden in het bestuur? Hoe gaat de verslaglegging van vergaderingen? Het zijn zomaar wat vragen waar je in deze training een antwoord op krijgt. Als je een fijne taakverdeling hebt en werkt vanuit ieders kracht gaat besturen gemakkelijker.

Programma Kerntaken van een afdeling
In deze praktische training van twee dagdelen leer je wat de kerntaken zijn van een afdeling. Welke taken daar wel en niet toe behoren, je krijgt tips over hoe te vergaderen. Verder leer je hoe je effectief werkt aan een omgevingsvisie, hoe je commissies en werkgroepen organiseert. Daarnaast leer je wat je formeel en informeel aan kunt pakken, wat de Algemene Ledenvergadering (ALV) is en hoe je die organiseert. In deze training veel praktijkvoorbeelden, do’s & dont’s en de mogelijkheid om vragen te stellen aan ervaren afdelingsbestuurders.

Voorafgaand aan de training doorloop je een e-learning (verplicht) op ons online leerplatform waarin je zaken als missie & visie van LTO Nederland, LTO Noord, LLTB of ZLTO nog eens helder op je netvlies krijgt en veel praktische zaken tegenkomt die jou helpen bij het besturen. Tussen de dagdelen plannen we een paar weken tijd om het geleerde toe te passen in  je eigen bestuur.

Na afloop van deze training:

  • Ben je bekend met de kerntaken van een afdeling
  • Kun je de taken binnen jullie bestuur effectief organiseren
  • Begrijp je waarom zaken soms informeel en soms formeel georganiseerd moeten worden.

Voor wie?
Afdelingsbestuurders. Dit is een training die samen met een bestuur kunt volgen.

Programma van deze training:
Dagdeel 1 – kerntaken van een afdeling

  • Wat is een afdeling?
  • Nut & noodzaak van missie en visie.
  • Vergaderen & verslaglegging.
  • Commissies & werkgroepen

Dagdeel 2 – toepassen in je eigen bestuur

  • Formeel / informeel / sociaal bestuurswerk.
  • ALV: nut, noodzaak en organisatie.
  • “Vraag maar raak”-sessie met ervaren bestuurders.

Tijdsinvestering voor deze training:
Twee dagdelen van 3,5 uur (online)
Voorbereidingsopdracht: ca 2 uur in totaal

Het programma van deze training is een indicatie en kan naar eigen wens worden aangepast. Waarbij de hoeveelheid tijd en energie die jullie er als bestuur in kunnen en willen steken, van invloed is op het resultaat. We stellen het programma daarom in overleg samen.

Jouw investering:
Als afdelingsbestuurder kun je deze training gratis volgen. Gratis betekent niet vrijblijvend! Deze trainingen kosten natuurlijk wel geld en worden bekostigd uit de contributiegelden van de leden. We gaan er daarom vanuit dat je deze training net zo serieus neemt als wij.

Aanmelden

Naam aanvrager*
Ik geef mij hierbij op voor "Kerntaken van een afdeling (maatwerk voor jullie gehele bestuur)"
Op welk adres willen jullie de training verzorgd hebben?
*
Hidden
Hidden

HomeTrainingen en opleidingenKerntaken van een afdeling (maatwerk voor jullie gehele bestuur)