Vaardigheidstraining

Omgaan met de media (NVM)

Word je af en toe gevraagd voor (lokale) radio of TV? Hoe zorg je dan dat onze sector positief in de media verschijnt? Als je weinig of geen ervaring hebt met de media zal je vaak merken dat je na afloop niet tevreden bent. Je hebt geen tijd gehad om je boodschap uit te dragen en sterker nog er kwamen thema’s aan bod die je vooraf niet besproken had. Journalisten weten precies wat ze moeten doen om er een interessant item van te maken. Maar een journalist heeft andere belangen. Een interessant item voor een journalist is niet per definitie een interessant item voor jou. Daarom wil je regie houden op jouw boodschap en deze helder kunnen verwoorden zodat je positief in de media verschijnt of in geval van ‘slecht/negatief nieuws’ managet dat het genuanceerde verhaal wordt gecommuniceerd.

Training Omgaan met de media
In deze praktische training van 1 dag krijg je inzicht in de journalistieke uitgangspunten. Wat vinden journalisten belangrijk en wat kan jij doen om je boodschap helder naar buiten te brengen? Je leert hoe je regie houdt op je boodschap en hoe je de media zelfverzekerd te woord kan staan. Je gaat praktisch aan de slag (met en zonder camera) met casussen uit de praktijk.

Na afloop van deze training:

  • Behoud jij zelf de regie over jouw boodschap bij optreden voor radio & tv, optreden bij openbare gelegenheden en in de omgang met relaties,
  • Weet je een krachtige kernboodschap te formuleren en vast te houden aan de kernboodschap,
  • Kun je omgaan met lastige vragen en presteren onder druk,
  • Heb je inzicht in de journalistieke praktijk

Voor wie?
Voor bestuursleden en (agrarische) ondernemers, en iedereen die wil leren hoe je regie houdt op je boodschap en positief in de media verschijnt.

Programma en locatie van deze training:
Vrijdag 13 oktober van 9:30 tot 16:30 uur.

Tijdsinvestering voor deze training:
Eén dag

Locatie Utrecht, Orteliuslaan 951, 3528 BA

 

Aanmelden

Naam*
Ik geef mij hierbij op voor "Omgaan met de media (NVM)"
*
Hidden

HomeTrainingen en opleidingenOmgaan met de media (NVM)