Vaardigheidstraining

Omgaan met de media

Word je af en toe gevraagd voor (lokale) radio of TV? Hoe zorg je dan dat onze sector positief in de media verschijnt? Als je weinig of geen ervaring hebt met de media zal je vaak merken dat je na afloop niet tevreden bent. Je hebt geen tijd gehad om je boodschap uit te dragen en sterker nog er kwamen thema’s aan bod die je vooraf niet besproken had. Journalisten weten precies wat ze moeten doen om er een interessant item van te maken. Maar een journalist heeft andere belangen. Een interessant item voor een journalist is niet per definitie een interessant item voor jou. Daarom wil je regie houden op jouw boodschap en deze helder kunnen verwoorden zodat je positief in de media verschijnt.

Training Omgaan met de media
In deze praktische training krijg je inzicht in de journalistieke uitgangspunten. Wat vinden journalisten belangrijk en wat kan jij doen om je boodschap helder naar buiten te brengen? Je leert hoe je regie houdt op je boodschap en hoe je de media zelfverzekerd te woord kan staan. Je gaat praktisch aan de slag met casussen uit de praktijk.

Voorafgaand aan de training doorloop je een e-learning op ons online leerplatform waarin je alvast nadenkt over een casus uit je eigen bestuurspraktijk.

Na afloop van deze training:

  • Weet je een krachtige boodschap te formuleren
  • Weet je je boodschap te verwoorden in de media
  • Ken je de ‘trucs’ van een journalist
  • Behoud jij zelf de regie over jouw boodschap

Voor wie?
Voor bestuursleden en (agrarische) ondernemers, en iedereen die wil leren hoe je regie houdt op je boodschap en positief in de media verschijnt.

Programma en locatie van deze training:
1 dagdeel (24 maart 2022) bij ZLTO kantoor, Onderwijsboulevard 225 te Den Bosch van 13.00 tot 17.00. Gebruik als navigatie-adres  Vlijmenseweg 1a, 5223 GW te Den Bosch. De ingang van de parkeergarage bevindt zich aan de rechterkant (zie ook de routebeschrijving).

Tijdsinvestering voor deze training:
Een dagdeel van 4 uur exclusief reistijd.
Voorbereidingsopdracht: ca een uur

Meer leren na deze training?
Dan kunnen we je de volgende training aanbevelen:

 

 

 

 

 

Aanmelden

  • Vul hier de datum waarop je je wilt deelnemen
  • Ik geef mij hierbij op voor "Omgaan met de media"
  • Heb je nog vragen en/of opmerkingen (bijvoorbeeld dieetwensen)?
  • Hidden
  • Hidden

HomeTrainingen en opleidingenOmgaan met de media