De kracht van vrouwen in de agrarische sector

meer plezier, zichtbaarheid, kracht en balans

Ontwikkelprogramma

Ondernemende Vrouwen seizoen 2024-2025

Als je als vrouw woont op een agrarisch bedrijf ben je van vele markten thuis. Bovendien vervul je  veel rollen. De rol van boerin, meewerkend partner op het bedrijf, moeder/gezinsmanager. Of je hebt een baan buitenshuis. Veel taken oppakken is jou niet vreemd. Een cruciale rol!

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen op een agrarisch bedrijf een positieve bijdrage leveren aan de resultaten van de onderneming.

Herken jij je in bovenstaand profiel en gun jij jezelf nog meer plezier, zichtbaarheid, kracht en balans in de rollen die je vervult? Dan is dit ontwikkeltraject een mooie kans!

Dit traject is ontwikkeld voor vrouwen die willen investeren in het versterken van hun persoonlijk leiderschap samen met andere ondernemende vrouwen uit de agrarische sector.

Na deelname heb je zicht op je eigen rollen, kwaliteiten, drijfveren en mogelijkheden. Je krijgt inzicht in jezelf en tools om je rol als ondernemende vrouw met trots en zelfvertrouwen voort te zetten. Naast de gezamenlijke bijeenkomsten volg je ook een individueel coachgesprek.

Het traject zorgt voor inspiratie, ontmoeting, reflectie en oefening. Je breidt je netwerk uit. Het enthousiaste team van trainers en coaches helpt jou met je leervragen. En je leert natuurlijk van elkaar.

 

Programma

Het ontwikkeltraject bestaat uit 4 bijeenkomsten verspreid over 6 maanden. Daarnaast een individueel coachgesprek. Voor de start vul je een Disc-vragenlijst in. Dat brengt jouw communicatie- en gedragsstijl in beeld en geeft je inzicht in je ontwikkelmogelijkheden.

Module 1: Wie ben ik?

In deze tweedaagse sta jij centraal. Je ontvangt je Disc-rapport en leert op een interactieve manier veel over jezelf. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Hoe goed ken jij jezelf? Hoe zou je jezelf typeren?
  • Welke rollen vervul je en hoe verhouden die zich tot elkaar?
  • Welke drijfveren heb je en welke ambities en doelen heb je (of wil je vormgeven)?
  • Hoe zie jij jouw rol op het bedrijf en waar wil jij je in ontwikkelen?

 

Module 2: Ik en mijn omgeving

In deze tweede module kijken we naar de omgeving/familiedynamieken waarin jij je bevindt. Er zijn onzichtbare wetmatigheden en principes die van invloed zijn op hoe jij je verbindt met jezelf, anderen en het leven. Dat noemen we systemisch werk. Met eenvoudige opstellingsvormen onderzoeken we wat in jouw omgeving speelt en wat je hiermee kunt. Je krijgt zicht op bevorderende en belemmerende factoren.

 

Module 3: Je mannetje staan

Aan de hand van jullie eigen casuïstiek geven we vorm aan “je mannetje staan”. We gaan aan de slag met communicatieve vaardigheden en je gaat op een praktische manier aan de slag met jouw leervragen. Daarnaast bereiden we ons voor op het netwerkdiner dat die avond plaatsvindt: wie wil jij zeker spreken? Welke vragen zou je willen stellen? Wat wil je zeker kwijt aan de gasten?

 

Module 4: Terugkomdag: De praktijk

Deze dag, een aantal maanden na afronding van het traject, staat ook in het teken van jouw eigen praktijk. De eerdere bijeenkomsten stonden bol van energieke ontmoetingen en verrijkende inzichten, maar de afgelopen tijd ben je daar in je eigen praktijk mee aan de slag gegaan. We gaan ervaringen uitwisselen. Hoe ben je met het geleerde omgegaan? Welke dilemma’s ben je tegengekomen? Maar ook: wat is het geheim van jouw successen!

Het traject zorgt voor inspiratie, ontmoeting, reflectie en oefening. Het trainingsteam van docenten en coaches zorgt daar voor. Daarnaast leer je ook van de rijkdom van ervaringen van elkaar.

 

Doelgroep

Ondernemende vrouwen die wonen op een agrarisch bedrijf en hierbij een van de verschillende rollen vervullen als vrouw (boerin, ondersteunend aan partner, baan buitenshuis naast bedrijf, moeder) zijn van harte welkom deel te nemen aan dit ontwikkeltraject.
Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel gaan we er bij deelname vanuit dat je tijd beschikbaar hebt om alle bijeenkomsten aanwezig te kunnen zijn.

De doelen van dit programma zijn:

  • Zelfinzicht vergaren in de eigen loopbaan; wat is de ambitie?
  • Je eigen kwaliteiten leren kennen en gebruiken
  • Het vergroten van het eigen zelfvertrouwen
  • Netwerk uitbreiden
  • Leren omgaan met de bestaande krachtenvelden
  • Inspiratie opdoen

 

Planning

Het ontwikkeltraject bestaat uit 4 bijeenkomsten verspreid over 6 maanden en twee individuele wandelcoachgesprekken.

Module 1: 26 en 27 november 2024 (tweedaagse) (2-daagse bijeenkomst met overnachting) – Wie ben ik?
start 26 november om 12.00 uur; 27 januari afronding om 16.00 uur

Coachgesprek van een uur tussen module 1 en 2 (individueel)

Module 2: 28 januari 2025 – Ik en mijn omgeving
van 9.30 uur – 20.30 uur

Module 3: 25 maart 2025 – Je mannetje staan
van 09.30 uur – 20.30 uur

Terugkomdag: 6 mei 2025 – De praktijk
van 9.30 uur – 16.00 uur

Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen aan dit ontwikkelprogramma. We gaan van start met minimaal 10 deelnemers.
We werken aan rijke uitwisseling en een vertrouwde sfeer.

Download hier de brochure van dit ontwikkelprogramma:

Ondernemende Vrouwen – seizoen 2024-2025

Bekijk hier de mini-masterclass terug van 12 december 2023 over dit ontwikkelprogramma:

mini-masterclass van 12-12-2023 Ondernemende Vrouwen

 

Let op: aan dit ontwikkeltraject zijn kosten verbonden (ook voor bestuurders). 

In tegenstelling tot onze andere trainingen en programma’s maken we voor het programma Ondernemende Vrouwen geen onderscheid in prijs voor leden en niet-leden.

 

 

Aanmelden

Naam*
Postcode
Ik geef mij hierbij op voor het ontwikkelprogramma: "Ondernemende Vrouwen seizoen 2024-2025"
Maandag 27 november 2023
We zijn benieuwd naar jouw motivatie om aan dit programma deel te nemen. Kun je ons daar iets over vertellen?
Heb je vragen en/of opmerkingen?
Heb je dieetwensen?
*
Hidden
Hidden

HomeTrainingen en opleidingenOndernemende Vrouwen seizoen 2024-2025