E-learning

Vergaderen met het BOB-model

De communicatie in een besluitvormingsproces verloopt niet altijd even helder en effectief. Zeker als je te maken hebt met meerdere belangen en verschillende groepsdynamieken. De besluitvorming in een groep verloopt vaak veel dynamischer omdat je te maken hebt met persoonlijke behoeften en emoties van de anderen in je groep. Je kunt door deze dynamieken soms te snel een knoop willen doorhakken.

Door het BOB model (Beeldvorming, Oordeelsvorming en Besluitvorming) toe te passen, zorg je ervoor dat je de kwaliteit van de besluitvorming vergroot en hiermee zorgt voor meer draagvlak. Het is belangrijk om de vele gezichtspunten die er zijn mee te nemen in het besluit. Want dat geeft je een heldere structuur.

In deze e-learning leer je hoe je aan kunt sluiten op de verschillende behoeftes. Je leert hoe je binnen de fases passende vragen kunt stellen en welke vergadertechnieken je hiervoor in kunt zetten.

Kortom, hoe zorg je er voor dat je de juiste besluiten neemt en het draagvlak groot houdt? Het BOB-model kan je hierbij helpen.

Duur:
10 minuten

Online leerplatform:
Je maakt deze e-learning op ons online leerplatform. Klik hier om de e-learning direct te starten.

Heb je nog geen toegang?
Vul dan onderstaand formulier in, registreer jezelf en klik dan hier om rechtstreeks naar de e-learning te gaan.

Meer leren na deze training?
Klik hier voor ons gehele aanbod in e-learnings

Aanmelden

  • Toelichting: "Mijn reden staat niet in de lijst"
  • Hidden
  • Hidden

HomeTrainingen en opleidingenVergaderen met het BOB-model