Wegwijs in de Haagse besluitvorming

2-daagse training

Vaardigheidstraining

Wegwijs in de Haagse besluitvorming (2-daagse training)

Om effectief te kunnen lobbyen in Den Haag, is het handig om te weten hoe daar ‘de hazen lopen’. In dit programma gaan we ons twee dagen onderdompelen in de Nederlandse bestuurlijke/politieke arena. Het gaat erom wat je kent, maar zeker ook wie je kent. We gaan onder andere een “snappen en happen” route wandelen. Zodat we een indruk krijgen welke belangrijke instituten op welke plek zitten en welke functie die instituten hebben. Samen gaan we praktisch aan de slag om het complexe samenspel goed te snappen. Natuurlijk organiseren we ook ontmoetingen met relevante stakeholders.

Leerdoelen

Met casuïstiek uit de praktijk gaan we het Haagse besluitvormingsproces inzichtelijk maken. Je vergroot je bestuurlijke effectiviteit door te weten welke instituten/organen er zijn en welke belangrijk zijn qua politieke besluitvorming. Je leert over de verschillende rollen en taken in Den Haag; wie beslist er over wat? En je krijgt zicht op de bewegende krachtenvelden. Soms heb je partners nodig, dus is het de vraag met wie je een coalitie sluit.

Je leert op welke manier een lobby het meest effectief is en hoe je dit moet doen.

Na afloop

Heb je inzicht in en overzicht over het Haagse besluitvormingsproces. Je hebt kennis opgedaan over de Nederlandse staatsinrichting én belangrijker, op welke manier je invloed kan aanwenden als LTO bestuurder. Want je streeft naar het zijn van die gezaghebbende gesprekspartner die op een effectieve manier de belangen behartigt van de achterban.

Daarnaast heb je je netwerk in Den Haag vergroot. Het is aan te bevelen om visitekaartjes mee te nemen (als je die hebt) en je LinkedIn profiel nog eens te controleren op actualiteit.

Deze training bestaat uit 2 dagen inclusief overnachting: 9 en 10 november 2023.

Jouw investering:
Als LTO bestuurder kun je deze training gratis volgen. Gratis betekent niet vrijblijvend! Deze trainingen kosten natuurlijk wel geld en worden bekostigd uit de contributiegelden van de leden. We gaan er daarom vanuit dat je deze training net zo serieus neemt als wij.

Bij aanmelding rekenen we op je komst. Ben je onverhoopt toch verhinderd, dan kun je je tot 48 uur voor aanvang van de training afmelden. Meld je je daarna af, dan zien we ons genoodzaakt je de arrangementskosten voor deze training, zijnde € 450,– excl. BTW in rekening te brengen.

Aanmelden

Naam*
Vul hier de datum in waarop je wilt deelnemen
Ik geef mij hierbij op voor "Wegwijs in de Haagse besluitvorming (2-daagse training)"
Heb je nog vragen en/of opmerkingen (bijvoorbeeld dieetwensen)?
*
Hidden
Hidden

HomeTrainingen en opleidingenWegwijs in de Haagse besluitvorming (2-daagse training)