Vaardigheidstraining

Workshop Data Science

‘Zwemmen in data, maar snakken naar informatie’. Kent je dat? Deze workshop geeft een duidelijk inzicht van alle stappen die nodig zijn om de bedrijfsdoelstellingen te vertalen in concrete Data Science-projecten. De Agri Food Academy en Consultants in Quantitative Methods (CQM) bundelen samen hun krachten voor deze workshop om inzicht te geven in de kansen en de valkuilen.

In de workshop ligt de focus om van jouw organisatie de vertaling van Data Science te begrijpen/ontdekken. Daarom is het handig om voorafgaand de doelstellingen en uitdagingen van jouw eigen bedrijf of organisatie te hebben. Hierdoor verhoog je het rendement van de dag. Tijdens de workshop krijg je aan de hand van voorbeelden uit de praktijk een inzicht binnen het Data Science-vakgebied zoals: terminologie, trends en actuele ontwikkelingen. Er worden 2 spellen gespeelt: de Machine Learning Game en de Sales Game. Hierdoor kun je op praktisch gebied ervaren wat complexte algoritmes doen en hoe de intuïtie je in de steek kan laten bij het nemen van managementbeslissingen. Daarnaast bespreken de trainers een stappenplan voor Data Science-projecten en lichten dit toe aan de hand van voorbeelden. Tot slot wordt in kleine groepen jouw eigen project gekoppeld aan de terminologie en vertaalt naar een stappenplan.

Na afloop van deze training

  • Kun je meepraten over Data Science in vaktermen als: Machine Learning, statistics, Operations Research, optimalisatie, simulatie, beeldherkenning, text analytics, big data, medium data, little data, python, R, describe, predict, prescribe, causaliteit & correlatie, etc.
  • Kun je Data Science-projecten herkennen en jouw bedrijfsdoelstellingen vertalen naar concrete Data Science-projecten (hiervoor wordt een stappenplan aangereikt).

Voor wie

De workshop is bestemd voor iedereen die verantwoordelijk of nieuwsgierig is voor het opzetten/ beantwoorden van de vraag hoe kun je met Data Science toegevoegde waarden creëren voor jouw bedrijf. Voor de workshop is het vereiste denkniveau HBO+
Inschrijving minimaal 3 weken voorafgaand aan de training.

Consultants in Quantitative Methods (CQM)

Is een gerenommeerde specialist en opleider in de Data Science. In 40 jaar heeft CQM een indrukwekkend portfolio opgebouwd waarbij Advanced Analytics en Data Science tot duizenden toepassingen hebben geleid. CQM won zowel in 2017 als 2018 de Nederlandse Data Science prijs. De honderden opdrachtgevers zijn zeer uiteenlopend, maar enkele voorbeelden van de producten door CQM ontwikkeld:

  • Met ‘BiedOptimaal’ bieden en vragen tuinders hun energie effectiever aan op de APX
  • Met het reizigersvoorspelmodel plant de NS efficiënter en transparanter de dagelijkse inzet van treinen
  • Albert Heijn gebruikt de door CQM ontwikkelde algoritmes om de efficiëntie in hun distributiecentra te verbeteren

Deze training wordt verzorgd door de Agri Food Academy, meer informatie over de kosten vind je in de kolom Beknopte Informatie rechts.

Aanmelden

Naam*
Vul hier de datum in waarop je wilt deelnemen
Ik geef mij hierbij op voor "Workshop Data Science"
Heb je nog vragen en/of opmerkingen (bijvoorbeeld dieetwensen)?
*
Hidden
Hidden

HomeTrainingen en opleidingenWorkshop Data Science