Lid

Ondernemende Vrouwen seizoen 2024-2025

Een vrouw die woont op een agrarisch bedrijf is van vele markten thuis. Bovendien vervult ze vaak veel rollen. Cruciale rollen denken wij.

Masterclass ‘Breng je verhaal in beeld’

Breng je eigen verhaal in beeld Ontdek in vier boeiende online sessies hoe je jouw persoonlijke verhaal tot leven brengt en zo kunt verbinden met je omgeving. Duik dieper in het delen van jouw verhaal op social media, inclusief ons eigen social media platform Boeren Buren.

Speechen als Obama

Presenteren is een kunst en sinds de coronacrisis is veel digitaal geworden. Juist bij die digitale meetings zijn de presentatievaardigheden van de spreker nog veel belangrijker geworden.

Grip op je bedrijf

Als ondernemer de regie pakken. Ben jij klaar al voor de toekomst? De landbouw verandert voortdurend en zo ook iedere individuele boer en zijn/haar bedrijf.

Geld en spaarpot

Financiële basistraining: Oog op Rendement

Ken je dat moment? De accountant of de boekhouder legt de cijfers van het afgelopen jaar uit, hij noemt een paar termen zoals liquiditeitsontwikkeling, leencapaciteit en wat andere kengetallen. En jij bent de draad eigenlijk al kwijt, terwijl de anderen aan tafel blijkbaar weten waar dit over gaat.

Presenteren (editie Staphorst)

Het wordt van je verwacht en je ziet ertegenop: het geven van een presentatie. Welke informatie geef je? Hoe zorg je ervoor dat je presentatie interactief wordt? Hoe sluit je aan bij je toehoorders? In deze training leer je hoe je presenteert op een manier die bij je past en die je publiek boeit.

Wegwijs in lokale besluitvorming (editie Noord)

In deze training leer je hoe het lokale politieke besluitvormingsproces in elkaar zit en hoe je lokale politieke besluiten positief kunt beïnvloeden. We hebben in dit programma belangrijke bestuurlijke smaakmakers uitgenodigd: Commissaris van de Koning, gedeputeerde, burgemeester, (hoofd) bestuurder van één van de LTO organisaties. ‘Je gaat het pas zien als je het doorh

Financiële verdiepingstraining: Oog op rendement

Als je op zoek bent naar meer verdieping over de cijfers van je bedrijf, dan is deze cursus wat voor jou. Je hebt de basiskennis in huis en wilt daar nog meer over leren.

Versterk je rol als voorzitter (3-daagse training) in Aarle-Rixtel

Voorzitter. Een veelzijdige, interessante maar ook uitdagende rol. Dé voorzitter bestaat niet. Iedere voorzitter vult zijn of haar rol weer anders in. Hoe kun je invloed daarop uitoefenen? In deze training van drie dagen ga je samen met collega-voorzitters intensief aan de slag met jouw rol. Leren van en met elkaar. Aan de slag met sterktes, zwaktes, patronen en belangen. Deze training is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren voorzitters

Vergroot je invloed met de kunst van het vragen stellen.

In deze training leer je hoe je in gesprekken vragen kunt stellen die helpen om dieper te kijken, om de kern boven tafel te krijgen en te onderzoeken waar het nu echt om draait. Dit helpt je te verbinden met de ander.

Bootcamp Debatteren: de kunst van het overtuigen

Debatteren: een sport waarbij je op een leuke wijze je communi­catieve vaardigheden kan trainen en daarnaast inzicht krijgt in maatschappelijke en beleids­matige issues. Door deze trainingen krijg je een duidelijke voorsprong in bestuurlijke en politieke context en op plaatsen waar het gaat om overtuigingskrach

Versterk je rol als voorzitter (3-daagse training) in Wieringerwerf

Voorzitter. Een veelzijdige, interessante maar ook uitdagende rol. Dé voorzitter bestaat niet. Iedere voorzitter vult zijn of haar rol weer anders in. Hoe kun je invloed daarop uitoefenen? In deze training van drie dagen ga je samen met collega-voorzitters intensief aan de slag met jouw rol. Leren van en met elkaar. Aan de slag met sterktes, zwaktes, patronen en belangen. Deze training is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren voorzitters

Storytelling en Presenteren voor boerinnen

Speciaal voor boerinnen/tuindersvrouwen organiseert LTO Academie de training Storytelling & Presenteren Hoe kun je jouw verhaal over voedselproductie op jouw bedrijf vertellen op een manier die bij jou past? Tijdens deze training ga jij je verhaal via een presentatie of andere werkvorm vormgeven zoals bijvoorbeeld een rondetafelgesprek of een proeverij met jouw producten.

Ondernemende Vrouwen

Een vrouw die woont op een agrarisch bedrijf is van vele markten thuis. Bovendien vervult ze vaak veel rollen. Cruciale rollen denken wij.

Workshop Data Science

‘Zwemmen in data, maar snakken naar informatie’. Ken je dat? Deze workshop geeft een duidelijk inzicht van alle stappen die nodig zijn om de bedrijfsdoestellingen te vertalen in concrete Data Science-projec

Leer hoe termijnmarkten werken

Termijnmarkten worden gebruikt als informatiebron of als instrument om risico’s af te dekken bij grote prijsstijgingen of -dalinge

Vergroot je cirkel van invloed (e-learning)

Neem jij de leiding bij een probleem of leidt het probleem jou? Je ontkomt er niet aan. Situaties die jou raken maar waar jij machteloos tegenover staat. Grote of kleine problemen waar je zo gauw geen oplossing voor ziet? Deze situaties kunnen jouw tijd en energie onbedoeld opsnoepen.

Met kernkwadranten meer inzicht in jezelf en anderen (e-learning)

Iedereen herkent het wel. Sommige mensen zijn nou eenmaal lastig om mee om te gaan. En aan sommige mensen erger jij je gewoon. Dat zegt wat over de ander, maar ook veel over jou.
Met kernkwadranten krijg je meer inzicht in wat er tussen jou en de ander gebeurt.

Voorzitten en begeleiden van online vergaderingen (e-learning)

Fysiek vergaderen maakt steeds vaker plaats voor online vergaderen. We zijn er mee gestart vanwege COVID, we moesten even wennen, maar inmiddels vinden we met elkaar dat het ook zeker voordelen heeft. Het levert je (reis)tijd op en het is gemakkelijk te organiseren! Wel vraagt het van ons enige aanpassingen als het gaat om voorbereiding en uitvoering.

Het verhaal achter weerstand (e-learning)

Er is een belangrijke reden waarom je van weerstand moet weten. Soms, als je anderen probeert te overtuigen, zien ze dat als een inperking van hun vrijheid en autonomie. Er kan dan gemakkelijk een gevoel ontstaan dat hen onrecht wordt aangedaan of dat ze oneerlijk worden behandeld. En dat baant de weg voor het opkomen van weerstand. Door tijdig weerstand te herkennen en de oorzaak erachter te kunnen herleiden kan je weerstand beter in goede banen leiden. Dat is precies waar deze leersnack over gaat.

Omgaan met bezwaren (e-learning)

Als je een kritische boodschap brengt dan kan je bezwaren verwachten. Bezwaren hebben een belangrijke positieve boodschap. Je kunt het zelfs zien als een cadeautje, want het is namelijk een teken dat de ander interesse toont. Het wil niet zeggen dat het altijd even gemakkelijk is om met zo’n bezwaarlijke boodschap om te gaa

Organiseren van een online vergadering (e-learning)

Steeds meer, mede door de Coronacrisis zijn we genoodzaakt om virtueel ofwel online te vergaderen. Eerst vanuit noodzaak, tegenwoordig ook steeds meer vanuit gemak, want je bespaart (reis)tijd en het is gemakkelijk te organiseren. Wil je elkaar blijven ontmoeten en weten hoe je dit online kunt organiseren? Dan is de leersnack interessant voor jou.

MINDMAPPEN – Informatie in één blik overzichtelijk (e-learning)

Deze e-learning gaat over mindmappen. Een gedachten- of informatiekaart over een centraal onderwerp die in één blik overzicht biedt.

Je leert in deze e-learning wat een mindmap is en waarom een mindmap effectief is. Ook leer je waar je het voor kan gebruiken en waarbij. En natuurlijk, laten we het allerbelangrijkste niet vergeten, je leert ook hoe je zo’n mindmap ma

Doelen slim formuleren met SMART (e-learning)

Goed opgestelde doelen geven richting, motivatie en een duidelijke focus. Het geeft je iets concreets om naar te streven. Maar vaak worden doelen vaag en vrijblijvend geformuleerd. Het blijft dan bij een wens, een intentie of goede voornemens. De SMART-methode kan je helpen om goede doelen te stellen. Doelen waarmee je vooruitkomt, alleen en samen.

Wij zijn LTO Academie! (e-learning)

Of je nu nieuw of ervaren bent in je rol, van LTO Nederland, LTO Noord, ZLTO of LLTB, NVM of Agrifirm. Er zijn momenten waarop je wel wat ondersteuning kunt gebruiken.

Bepaal je invloed als bestuurder (e-learning)

Het is goed om je te realiseren dat je zelf onderdeel bent van allerlei krachtenvelden. Zeker als je netwerk groot is, merk je waarschijnlijk dat je voor allerlei onderwerpen aan tafel wordt gevraagd. Maar hoe bepaal je waar je je tijd en energie in steekt? Daar is de participatieladder een handig hulpmiddel voor.

Ken je krachtenveld (e-learning)

Waarschijnlijk heb je weleens ervaren dat niet altijd alle neuzen dezelfde kant op staan om je heen. Als bestuurder heb je per definitie te maken met een krachtenveld van verschillende belangen. Hoe ga je daar slim mee om? En hoe beweeg je mee zonder je eigen standpunten uit het oog te verliezen? Tijd om het krachtenveld waarin jij werkt eens onder de loep te nemen.

De essentie van een vereniging (e-learning)

Wat is nu eigenlijk een vereniging en waar zitten nou precies de verschillen als je kijkt naar een vereniging of bijvoorbeeld een coöperatie. Wie doet wat, welke bevoegdheden komen daarbij kijken en hoe is het statutair geregeld

Prioriteiten stellen met het Eisenhower Kwadrant (e-learning)

Is jouw leven ook zo druk? Naast je werk (als bestuurder) heb jij ongetwijfeld ook nog vele andere taken te vervullen, je (zorg)boerderij runnen, de B&B, winkel of je kantoor, activiteiten met je gezin en ga zo maar door

Betere besluitvorming door meer draagvlak (e-learning)

De communicatie in een besluitvormingsproces verloopt niet altijd even helder en effectief. Zeker als je te maken hebt met meerdere belangen en verschillende groepsdynamieken. Door het BOB model (Beeldvorming, Oordeelsvorming en Besluitvorming) toe te passen, zorg je ervoor dat je de kwaliteit van de besluitvorming vergroot en hiermee zorgt voor meer draagvla

De 4 niveaus van communicatie (e-learning)

Heb jij ook wel eens van die gesprekken die niet lekker lopen? Zit je wel eens in een overleg waar men maar langs elkaar heen blijft praten en het maar niet wil vlotten? Wat dan kan helpen is te gaan letten op welk niveau er wordt gepraat

Overbrengen van je boodschap met de ‘Elevator pitch’ (e-learning)

Een elevator pitch is oorspronkelijk en vrij vertaald een verkooppraatje in de lift. Een manier om in de korte tijd dat je met iemand in de lift staat de ander te overtuigen van jouw idee of product. Dat is natuurlijk niet alleen handig voor ondernemers en verkopers. Het kan ook jou helpen bij het overbrengen van jouw boodschap.

Een goed gesprek: luisteren, samenvatten, doorvragen! (e-learning)

Iedereen doet aan communicatie en het lijkt zo makkelijk. Maar vaak maken we onze eigen interpretatie van wat wij denken dat iemand anders zegt, denkt of bedoelt. En dat kan tot miscommunicatie leiden of tot irritatie. Een goed hulpmiddel bij het effectief communiceren is de techniek ‘luisteren, samenvatten en doorvragen’, ook wel de LSD-techniek genoemd.

Feedback geven en ontvangen (e-learning)

Je hebt vast wel eens van feedback gehoord. Je hebt het in ieder geval zeker wel eens gegeven en ontvangen. Maar wat is dat dan precies, feedback? Dat leer je in deze e-learning

Basisvaardigheden “Vloggen met je smartphone”

Je zichtbaarheid vergroten door te gaan vloggen, je ziet het steeds meer! Niet alleen influencers vloggen, ook steeds meer boeren en bestuurders. En dat vaak ‘gewoon’ met de smartphone. In deze laagdrempelige leersnack leren we je de basis van vloggen en hoe je invloed kunt uitoefenen op een mooi eindresultaat.

Neem de kijker mee in jouw verhaal (e-learning)

Je koeien die voor het eerst in het seizoen weer naar buiten mogen,  de geboorte van een lammetje, een jaaroverzicht, een verslag van je laatste bestuursvergadering. Steeds meer verhalen komen aan het licht aan de hand van video’s

Online introductieprogramma voor nieuwe bestuurders

Start je binnenkort als bestuurder bij een van de LTO-organisaties? Deze e-learning helpt je om bekend te raken met de praktische zaken rondom de werkorganisatie, kennis te maken met de structuur en cultuur van LTO en krijg je meer grip op je bestuurlijke rol.

Filmen en editen met je smartphone

Jouw verhaal over de agrarische sector vertellen met je smartphone: het kan! Dit is een praktische training die je helpt om beter te leren filmen en filmpjes te monteren. Je wordt in deze training stap voor stap begeleid in het maken van een leuk en pakkend filmpje.

Wegwijs in de Haagse besluitvorming (2-daagse training)

Om effectief te kunnen lobbyen in Den Haag, is het handig om te weten hoe daar ‘de hazen lopen’. In dit programma gaan we ons twee dagen onderdompe

Omgaan met de media

Word je af en toe gevraagd voor (lokale) radio of TV? Hoe zorg je dan dat onze sector positief in de media verschijnt? Als je weinig of geen ervaring hebt met de media zal je vaak merken dat je na afloop niet tevreden bent. Je hebt geen tijd gehad om je boodschap uit te dragen en sterker nog er kwamen thema’s aan bod die je vooraf niet besproken had. Journalisten weten precies wat ze moeten doen om er een interessant item van te maken. Maar een journalist heeft andere belangen. Een interessant item voor een journalist is niet per definitie een interessant item voor jou. Daarom wil je regie houden op jouw boodschap en deze helder kunnen verwoorden zodat je positief in de media verschijnt.

Debat Netwerk

In dit netwerk krijg je het debatteren onder de knie en vergroot je tegelijkertijd je netwerk. In het AgriFood Debat Netwerk leren deelnemers kritisch luisteren, overtuigend formuleren, spreken met impact, helder denken, sterk argumenteren en inspirerend spreken.